Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.Ağustos.2022   #1
Çevrimdışı
Emre Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası


Peynirli İrmik Helvası

MALZEME;
500 gr. irmik,
1 kg. şeker,
500 gr. anteppeyniri
250 gr. sade yağ,
Tarçın(1 yemek kaşığı),
Yeteri kadar su
TARİFİ:
Sade yağ eritilir.Üzerine irmik dökülerek irmik tane tane oluncaya kadar yaklaşık 15 dk. kavrulur.Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve irmiğin üzerine dökülür.Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır.Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konur.Servis tabağına alındıktan sonra önce fıstık sonra tarçın ekilerek servis yapılır
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet