Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası Tarifi
Bursa'nın meşhur süt helvasını daha önce denemiş miydiniz?
Yiyenlerin bayıldığı hafif bir lezzet ama yapımı da bir o kadar ustalık istiyor...
Gelin tarife bir göz atalım.
Süt Helvası (Bursa Helvası) Tarifi İçin Malzemeler
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
1.Yaklaşık yarım lt sütü tencereye alalım.
2.Üzerine 1 su bardağı şeker ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
3.Şeker erdikten sonra kalan sütü ve 1 yumurta sarısını ekleyerek güzelce çırpalım ve beklemeye bırakalım.
4.Uygun bir tavada 100 g tereyağını eritelim.
5.1 su bardağı unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
6.Kavrulan unu süte ilave edelim karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirelim.
7.1 paket vanilya ilave edelim ve ocaktan alalım.
8.Muhallebimizi fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15-20 dk üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayalım. Süt helvamız hazır.
|