Tavuk Ciğeri için gerekli malzemeler
-½ çay bardağı zeytin yağ
-3-4 sap maydanoz
-1 adet büyük kuru soğan
-500 gram tavuk ciğeri
-1 yemek kaşığı un
-Kekik
-Tuz
-Karabiber
-Kimyon
Tavuk Ciğeri yapılışı;
- Öncelikle tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımları kesilerek atın ve doğrayın.
- Güzelce yıkanan ciğerler tencereye koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin. (yıkanan ciğerlerin üzerindeki su yeterli, kendi de su salacaktır )
- Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.
- Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edin.
- Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı un ciğerlerin üzerine serpilir karıştırın.
- 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocak söndürün.
- Kuru soğanlar piyazlık doğranır ve elle ovun.
- Ciğerlere ekleyin.