Tekil Mesaj gösterimi
Alt 1 hafta önce   #1
Çevrimiçi
birsevda
PİERRE PAUL PRUD'HON (ressam)


PİERRE PAUL PRUD'HON (ressam)


FRANSIZ ressam, 1758 yılında Cluny'de doğdu. Bir taş yontucusunun 10. oğlu. Dijon'da okudu, Paris'te sanatını geliştirme imkânını elde etti. 1784' de "Bourgogne eyaletleri Roma ödülünü" kazandı. 1 yıl sonra Roma'ya yerleşti.

İtalya'da, özellikle Raffaello, Vinci ve Correggio'nun eserlerini inceledi. 1789' da Fransa'ya döndü, konak ve sarayda gravür ve süslemeler yaptı. Çok sayıda portre, alegorik ve mitolojik konulu tablolar yaptı. 1817 Salonu'nda "Astyanaks'ın kaderine ağlayan Andromakhe" adlı tablosunu sergiledi.

Prud'hon'un maviye çalan kâğıt üzerine füzen ve tebeşirle yaptığı desenler, yağlıboya resimlerinden daha çok dayanmıştır. Constance Mayer'in portresi şaheserlerindendir. "Nü"lerinin çoğundaki şehvetli güzellik, İngres'i ve Chassériau'yu haber verir. Romantizmin öncülerinden sayılan Pierre Paul Prud'hon, 1823' de Paris'te öldü.

Click the image to open in full size.
Pierre Paul Prud'hon - Psykhe'nin kaçırılması (1808)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet